Obiectivele generale şi beneficiile proiectului

Obiectivele contractului se refera la asigurarea capacitatii necesare pentru noua cale de transport rutiera care sa permita transportul de marfuri si pasageri, ca parte integranta din dezvoltarea economica generala a Romaniei si din dezvoltarea legaturii rutiere dintre Romania si Ungaria.

Intrucat autostrada constituie o solutie “independenta de drumul existent”, obiectivele pe care se doreste sa le atinga contractul includ beneficii pe care le aduce populatiei locale, si anume beneficii economice si beneficii legate de mediu si sociale, traduse prin reducerea poluarii si imbunatatirea nivelului de sanatate si a modului de viata.

Pentru participantii la trafic, aceste obiective includ imbunatatirea functionabilitatii coridorului de drum prin marirea vitezei de deplasare, prin reducerea costurilor de exploatare si a numarului de accidente, precum si prin imbunatatirea confortului in timpul calatoriei si reducerea aglomeratiei in trafic.

Permanent link to this article: http://autostrada-lugoj-deva-lot2.ro/date-generale-3/obiectivele-generale-si-beneficiile-proiectului/